Rätt foder för din hund

Lika viktigt som det är för oss männiksor att vi äter rätt kost så är det viktigt att ge rätt foder till sin hund. Som valp så krävs det att man använder sig av ett valpfoder som gör att hunden växer som den ska och får i sig rätt mängd med de ämnen som är viktigt för en valp.

När hunden vuxit på sig så ska ju den naturligtvis få foder av bra kvalité. Vissa hundar kan som vi männiksor har känsligare mage och kan även ha allergier av olika slag. Det gäller att hitta ett foder som passar bäst för just din hund. Har du en stor hund så krävs det ett visst foder jämfört med om du har en liten hund. Likaså om du har en hund som är aktiv och gör av med mycket energi under era promenader eller löprundor. En hund som inte är så aktiv behöver ett annat foder.

Så klart så kan man unna sina hundar lite godis och andra godsaker men då ska det vara anpassat för hunden. Det finns speciellt hundgodis att köpa och tuggben tycker de flesta hundar om. Men som med oss människor så får det inte bli för mycket av den vara utan man kan ge den ett ben eller hundgodis någon gång under veckan. Små hundgodis kan man ha i fickan och ge som belöning när man tränar med sin hund och den gör som du säger och lär sig nya saker.