Katten, mer än bara ett husdjur

Känner du att du skulle vilja ha ett husdjur som du kan både ge och få kärlek ifrån? Ta chansen och skaffa en katt! Fördelarna är många.

Enligt forskning är kattägare lyckligare, har ett hälsosammare liv och ofta högre intelligens än andra. Att alltid ha någon som väntar hemma skapar en trivsel, särskilt om du är ensam. Har du barn är det en fantastisk tillgång att lära barnet ta hand om något och få mer empati. Det är också ett relativt lättskött djur, till skillnad från en hund som kräver mer jobb, särskilt det första året. Katten kostar inte så mycket heller, även om den också såklart behöver mat, försäkring och vissa veterinärkostnader.

Skaffa katt

Funderar du på att skaffa katt så finns det först och främst endel produkter som kan vara bra. På Supercat hittar du allt du kan tänkas behöva till din lilla katt.

Först behöver du fundera på om du ska köpa en kattunge eller adoptera en katt från ett katthem. Om du är inne på att köpa en kattunge kan du antingen köpa en raskatt eller en huskatt. Vissa raser är mer spralliga och andra lugnare. Om du vill ha en utekatt fungerar det nog bra med en energifylld huskatt som kan få leva livet ute. Ska du ha en innekatt kanske det passar bättre att välja en specifik ras som är mer lugn. Om din katt ska vara inne behöver du tänka på att den ska kunna stimuleras och leka mer inne, därför kan det vara bra att införskaffa lite extra prylar för detta ändamål. En klösbräda, ett antal leksaker och andra aktivitetscenter för din katt. Många leksaker kan du också göra själv, allt behöver inte kosta mycket.

Tänk på att din katt behöver ID-märkas, vaccineras och ha en försäkring. Att skaffa en sovplats för din lille är också bra, oftast brukar katter lägga sig på olika ställen där den känner sig bekväm i just då men det kan vara bra att ha en specifik plats för katten där den kan ligga ostört.

Läs gärna mer om varför du ska skaffa katt här.