Aktivering och träning av hund

Det är viktigt att du ser till att aktivera och roa din hund om du vill att hunden ska må bra och leva ett roligt liv. Ett bra sätt att aktivera hunden är genom promenader. Men eftersom att promenader är något som händer dagligen kan det vara en bra idé att hitta flera sätt att aktivera din hund. Därför kommer du i detta inlägg att få några tips på hur du kan aktivera och träna din hund.

Leksaker

Att köpa leksaker till hunden är ett bra sätt för din hund att få stimulans. Det finns massor av olika sorters leksaker att välja bland. Det finns leksaker som hunden själv kan roa sig med eller leka tillsammans med dig. Men det finns också leksaker som är framtagna för aktivering. Läs mer här för att få bra information om vilka olika typer av leksaker som finns och hur de används.

Godis

Förutom att du kan aktivera din hund genom leksaker kan du aktivera hunden genom att gömma godis och mat. Det finns leksaker som är framtagna för att du ska kunna gömma mat eller godis i den. Då får hunden kämpa för godbiten. Sedan kan du gömma godis eller mat och låta hunden leta.

Godis och leksaker kan du köpa i butiker som säljer produkter för husdjur.